Mladú Kristínku vyprevadili na poslednej ceste

09.04.2008 Celý región

Hanušovce nad Topľou 9. apríla (TASR) - Príbuzní, rovesníci a stovky ďalších obyvateľov mesta sa dnes popoludní rozlúčili na mestskom cintoríne v Hanušovciach nad Topľou s 18-ročnou Kristínou Hudákovou, ktorej život ...
Mladá maturantka trávila noc z uplynulého piatka na sobotu na diskotéke iba zhruba 300 metrov od svojho bydliska, z ktorej odišla po tretej hodine rannej domov. Tam však nedorazila. Pátracia akcia po nezvestnej Kristínke bola neúspešná až do pondelkového poludnia, keď telo mladej ženy objavili v nefunkčnej žumpe iba pár metrov od miesta diskotéky.
Nariadená pitva podľa polície preukázala, že smrť nastala v dôsledku utopenia bez cudzieho zavinenia. Týmto tvrdeniam však podstatná časť obyvateľov mesta neverí, čo okrem žiaľu a sĺz dominovalo aj počas smútočného obradu. Niektorí pre TASR potvrdili, že deštrukciou poznačeným panelom, ktorý prekrýval žumpu, by sa mohlo prepadnúť iba ak trojročné dieťa, nie dospelá žena. Iní zase hovoria o tom, že mladú ženu musel na druhý svet niekto poslať. Hanušovčania nechápu, ako sa telo Kristínky do žumpy dostalo, keď chodníky vedúce k bydlisku nebohej mladej ženy nevedú okolo nefunkčnej odpadovej šachty.
Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Kristínke to však už život nevráti. Dnes sa s ňou naposledy prišli rozlúčiť aj prešovskí spolužiaci, ktorí onedlho, ale už bez nej, prejdú skúškou dospelosti.
 

Vyberte región